Római zarándoklat 2015, előzetes sajtóközlemény

 

ungsp2015

A Populus Summorum Pontificum római zarándoklata a Családról szóló Püspöki Szinódus alkalmából

A Summorum Pontificum támogatóinak negyedik éves római zarándoklata 2015. október 22. (csütörtök) és 2015. október 25. (vasárnap) között zajlik majd. Az elmúlt évekhez hasonlóan, az idei zarándoklat programja is a római SS. Trinità dei Pellegrini plébániatemplomban veszi majd kezdetét főpapi vesperással, és ugyanott végződik majd vasárnap Krisztus Király ünnepének megünneplésével. Az idén a zarándoklat egybeesik a Családról szóló Püspöki Szinódus záróeseményeivel. Ezért a zarándokok különösképpen azért ajánlják fel majd imáikat, hogy az Egyház újra otthont találjon „kis családi egyházaink” számára (Familiaris consortio 51.) a názáreti Szent Család védelme és vezetése alatt, amely a házasélet, a nevelés és a megszentelődés mintaképe, azért, hogy a katolikus családok új nemzedékei az új evangelizáció kovászaivá válhassanak.

A zarándoklat október 24-én, szombaton éri majd el tetőpontját, amikor a résztvevők ünnepélyes körmenetben vonulnak a Szent Péter Bazilikába, ahol déli 12 órakor a római rítus rendkívüli formája szerinti szentmisén vesznek részt. A Coetus Internationalis Summorum Pontificum (CISP) hálás köszönetét szeretné kifejezni Őeminenciájának Comasti bíborosnak, a Szent Péter Bazilika esperesének, nagylelkű figyelmességéért, amiért már jó előre beleegyezett a szentmise megtartásának dátumába és időpontjába.

Hogy segítse a zarándoklatra való felkészülést, a CISP úgy döntött, hogy kibővíti csapatát egy zenei koordinátorral, egy sajtószóvivővel és az egyes országokat képviselő megbízottakkal.

A CISP igazgatóját Giannicola D’Amicót nevezte ki a zarándoklat zenei koordinátorának. E-mail címe:  musica.cisp@mail.com

A sajtóval Giovanbattista Varracchio tartja majd a kapcsolatot. E-mail: orga.cisp@mail.com

Néhány, a korábbi zarándoklatok valamelyikén résztvevő személy vállalta, hogy saját országának vagy nyelvi csoportjának megbízottja legyen. Az ő feladatuk lesz, hogy saját országukban vagy nyelvi csoportjukban terjesszék a zarándoklatra vonatkozó információkat.

Jelenleg, első nemzeti megbízottjaink a következők:

            Németország: AnneMarie Wimmer, de.sumpont@gmail.com

            Lengyelország: Kasia Jagos, pl.sumpont@gmail.com

            Dánia: Gideon Ertner, dk.sumpont@gmail.com

            Magyaroszág: Kiss Bertalan, hu.sumpont@gmail.com

            Franciaország: Jean-Vincent Gaiffe, fr.sumpont@gmail.com

(A sajtóközlemény forrása: http://unacumpapanostro.com/)

Mivel még zajlanak az egyeztetések, ezért a szentmisék és zsolozsmák celebránsairól egyelőre nem áll módunkban információt adni.

A zarándoklattal kapcsolatos hírek és információk magyarul elsősorban a www.juventutem.hu ZARÁNDOKLAT menüpontja alatt lesznek elérhetőek, érdeklődni/jelentkezni pedig a hu.sumpont@gmail.com címen lehet.