Nagyheti hírek – teljes napi zsolozsma és liturgikus előadás az Irgalmas Nővéreknél

6533329

 

Földváry Miklós és Varga Benjámin szervezésében az idei Orlay utcai nagyheti főszertartásokhoz kapcsolódóan napi zsolozsmázás és liturgikus előadások lesznek az Irgalmas Nővérek jóvoltából. Alább a program és a tudnivalók:

Az idei nagyhéten többen jelezték, hogy szeretnének már nap közben is együtt lenni, hogy ne a zajos életből közvetlenül essenek be a főszertartásokra, hanem már nap közben lehetőség legyen az elvonulásra.

Erre a célra kiválóan alkalmas az irgalmas nővérek Orlay utcához közel, a Ménesi út 27-ben álló háza. A házfőnök, Kiss Marianna Kornélia FDLC nővér jóvoltából látják vendégül az érdeklődőket, a kishórákat a rendház templomában lesz lehetőség elmondani.

Ugyancsak Kornélia nővér jóvoltából reggelit, ebédet és vacsorát is lehet igényelni a  szent háromnapban, a reggelit és az ebédet a házban fogyasztjuk el, a vacsorát “batyuban” kapjuk meg ebéd után.Fontos! A nővéreknek le kell adnunk a belépők névsorát és az étkezésigénylések számát, ezért az alábbi linken regisztráció feltétlenül szükséges. A családokat is kérjük, személyenként (a gyerekek nevében is!) töltsék ki a lapot, hogy egyszerűbb legyen az adminisztráció.

Regisztrációs link: http://goo.gl/forms/yqIQC6RZ5D

A kiegészítő jellegű program mindhárom nap reggel indul, nap közben a kishórákon kívül liturgikus előadás várható a nagyhét liturgiatörténetéről, próba, ebéd után csendes pihenő és végül közös indulás a főszertartásokra:

 • 7.45 találkozás a kapuban (pontban!)
 • 8.00 príma a templomban
  utána reggeli, próba
 • 10.00 tercia
  utána „fejtágítás”
 • 12.00 ebéd
 • 13.00 szexta
  utána csendes pihenő (nem bentlakóknak laticel-hálózsák szükséges!)
 • 15.45: közösen indulás a főszertartásra, gyalog

Bentlakásra csak szűkebb körben van lehetőség, aki jelezte ez irányú igényét, külön levelet kap.

Térkép: https://goo.gl/maps/4kqForKf7EK2