Juventutem Nyári Tábor 2017. Egyek

IMG_0512

2017. február 10-én Egyekre látogattam ft. Papp László plébános atya meghívására az idei táborunk lehetséges egyeki helyszínéről beszélgetni. A plébánia képviselő testületével történt egyeztetés során világossá vált, hogy teljes mértékű támogatással bír idei táborunk Egyekre helyezése, valamint rendkívül nagylelkű segítségre számíthatunk a helyiektől.

IMG_0508

Másnap, február 11-én audiencián fogadott Excellenciás és Főtisztelendő Palánki Ferenc megyéspüspök úr, akitől megkaptuk az engedélyt a tábor szervezésére, sőt püspök úr személyesen részt is fog venni a tábor egyik napján, előadást fog tartani és bekapcsolódik a közös zsolozsmánkba is. Ez lesz az első alkalom közösségünk életében, hogy egy római rítusú megyéspüspök látogat el egy eseményünkre illetve vesz részt liturgiánkon.IMG_0520

Boldogan adom hírül tehát, hogy 2017-ben július utolsó hetén (24-től 29-ig), hétfőtől szombatig Egyeken kerül megszervezésre közösségünk nyári tábora, amelyre az ország minden pontjáról várjuk az érdeklődőket.

A tábor programja a tavalyiéhoz lesz hasonló, a teljes nappali zsolozsma éneklése mellett, ünnepélyes szentmisével kezdünk minden napot a római rítus rendkívüli formájában, délelőtt és délután pedig egy-egy meghívott vendégelőadó fog beszélni különböző témákban. A héten egy teljes napot a Hortobágy megismerésére fogunk szánni.

Szállás és étkezés szervezése folyamatban vannak, ahogy a további előadók meghívásai is, mindezekről a későbbiekben, legkésőbb húsvét után közlünk részletes programot.

KB